طبعا زهقنا من شكل البسبوسة التقليدى اتعلمى بسبوسة الكب كيك
بسبوسة الكب كيك
المقادير
كوب سميد ناعم
كوب دقيق
كوب جوز الهند
كوب لبن او علبة قشطةنص كوب سكرنص كوب زيتبيضةمعلقة مليانة صغيرة فانيليامعلقة صغيرة بيكنيج بودرمعلقة صغيرة ماء زهر وببشر ليمونةاو برتقالة كمان ..
شربات (كوبين سكر. كوب ماء. معلقة صغيرة ليمون. )
الطريقة
اولا نعمل الشربات ونسيبه يبرديوضع النواشف مع بعض في وعاء .والسكر والزيت و اللبن اوالقشطة والبيض في الخلاط ونخلطهم جيدا في الخلاط ثم يوضعو فوق النواشف ونخلطهم كويس ليتجانسو جيدا ونريحها 2ساعة او اكتر .وبعدها ندهن صينية الكب كيك بسمنة ورشة دقيقثم نضع نص او ثلاث ارباع القالب خليط البسبوسة وندخلها الفرن المحمى مسبقا على درجة 140 وبس نشوف الاطراف تحمرت نطفئ النار من تحت ونشعل النار من فوق ليحمر الوجة .ثم نضع الشربات على البسبوسة سخنة و الشربات بارد .ملاحظة:يمكن تزويد الكمية ع حسب ماتحبي والف هنا والشفا